Černá ředkev
Obsahuje fytocidní látky, léčivou silici, draslík, síru, jód, skupinu vitamínu B a kyselinu listovou. Fytocidní látky a silice pomáhají likvidovat viry a bakterie. Je vhodná při nachlazení, infekčních nemocích a onemocnění horních cest dýchacích. Pomáhá k rozpuštění hlenů a při jejich vylučování. Nejvhodnější způsob při využití je nakrájet ředkve na tenké plátky, polít medem a nechat 20 hodin louhovat v chladničce. Ředkev pustí šťávu, kterou potom podáváme 3x denně po jídle.
Ředkvičky obecně podporují chuť k jídlu a zlepšují trávení. Ovlivňují látkovou přeměnu, jsou prospěšné pro žlučník a užívají se také na rozpuštění žlučových kamenů. Jsou zároveň močopudné a zvláště stimulují činnost tlustého a tenkého střeva a jater. Jíme je jenom syrové.
Autor: Lubomír Škrabák
Zdroj: Listy celiaků
Doplňující obsah
Věděli jste, že ..
Můžete využít služeb naší poradny. Na jakýkoli dotaz týkající se vhodné stravy a spojených možných potíží se zdravím Vám odpoví náš tým specialistů.
Divize Pharma
Vytvoříme individuální nabídku plastových obalů, přímo na míru Vašeho výrobku se zaměřením na cílový trh a Váš úspěch
© 2023, LS ZETIS – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing