Hrušky

Hrušky, jakož i brambory a jablka, jsou výborné při odvodnění našeho organizmu a těžkých otocích končetin.

Pro svůj vysoký obsah síry se lépe vážou na aminokyseliny látky, jako jsou enzymy a vitaminy (thiamin a biotin). Pomáhají při metabolických procesech a zajišťují dělení bílkovin na aminokyseliny. Zinek, který je obsažený v hruškách, je důležitý pro stavbu kostí, aktivuje vitamin A z jater, podílí se na enzymatických funkcích, syntéze bílkovin a na metabolizmu sacharidů. Doprovází inzulin a prodlužuje jeho hypoglykemický efekt. Pomáhají při odtučňovacích kúrách jak syrové, tak i vařené. Vytvořme si rezervu sušených hrušek na zimu.

Obsažené látky ve 100g:

Bílkoviny: 0,6g

Tuky: 0,4g

Cukry: 13,4g

Vláknina: 4,2g 

Prvky: Ca, Mg

Důležitý prvek: S

Autor: Lubomír Škrabák

Zdroj: Listy celiaků

tn_obrazek_80.jpg


RSSRSS

AKCE a novinky

Věděli jste, že ..

Můžete využít služeb naší poradny. Na jakýkoli dotaz týkající se vhodné stravy a spojených možných potíží se zdravím Vám odpoví náš tým specialistů. 

Divize Pharma

Divize Pharma

Vytvoříme individuální nabídku plastových obalů, přímo na míru Vašeho výrobku se zaměřením na cílový trh a Váš úspěch



© 2017, LS ZETIS – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing