Hrušky
Hrušky, jakož i brambory a jablka, jsou výborné při odvodnění našeho organizmu a těžkých otocích končetin.
Pro svůj vysoký obsah síry se lépe vážou na aminokyseliny látky, jako jsou enzymy a vitaminy (thiamin a biotin). Pomáhají při metabolických procesech a zajišťují dělení bílkovin na aminokyseliny. Zinek, který je obsažený v hruškách, je důležitý pro stavbu kostí, aktivuje vitamin A z jater, podílí se na enzymatických funkcích, syntéze bílkovin a na metabolizmu sacharidů. Doprovází inzulin a prodlužuje jeho hypoglykemický efekt. Pomáhají při odtučňovacích kúrách jak syrové, tak i vařené. Vytvořme si rezervu sušených hrušek na zimu.
Obsažené látky ve 100g:
Bílkoviny: 0,6g
Tuky: 0,4g
Cukry: 13,4g
Vláknina: 4,2g
Prvky: Ca, Mg
Důležitý prvek: S
Autor: Lubomír Škrabák
Zdroj: Listy celiaků
Doplňující obsah
Věděli jste, že ..
Můžete využít služeb naší poradny. Na jakýkoli dotaz týkající se vhodné stravy a spojených možných potíží se zdravím Vám odpoví náš tým specialistů.
Divize Pharma
Vytvoříme individuální nabídku plastových obalů, přímo na míru Vašeho výrobku se zaměřením na cílový trh a Váš úspěch
© 2023, LS ZETIS – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing