Maltodextrin
Maltodextrin je enzymaticky modifikovaný kukuřičný škrob. Je vhodným sacharidovým zdrojem pro zvýšení energetického obsahu normální, nebo dietní stravy. Může být energetickým doplňkem výživy sportovce. Glukózové polymery tzv. maltodextriny se dobře vstřebávají v trávicím traktu a díky jejich jen mírně nasládlé chuti a dobré rozpustnosti je možné je přidávat do nápojů a potravin, aniž by příliš ovlivnily jejich chuť.
Je vhodné používat ve stavech, kdy je třeba zvyšovat energetický obsah stravy sacharidovými zdroji. Například pro nemocné s chorobami ledvin, s cystickou fibrózou, pro nemocné fenylketonurií, celiakií, pro pacienty v rekonvalescenci např. po operacích nebo po těžkých infekcích. Maltodextrin je však přínosný i pro sportovce, kteří se zabývají energeticky náročnými sporty, tj. silniční cyklistika, vytrvalostní plavání, běh na lyžích, triatlon, kopaná, maratón a jiné.
Lubomír Škrabák
Doplňující obsah
Věděli jste, že ..
Můžete využít služeb naší poradny. Na jakýkoli dotaz týkající se vhodné stravy a spojených možných potíží se zdravím Vám odpoví náš tým specialistů.
Divize Pharma
Vytvoříme individuální nabídku plastových obalů, přímo na míru Vašeho výrobku se zaměřením na cílový trh a Váš úspěch
© 2023, LS ZETIS – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing